Metamorfosemassage
 

Metamorfosemassage is een vrij onbekende, zeer eenvoudige techniek, ontwikkeld door Robert Saint John en later verder uitgewerkt door Gaston Saint-Pierre.

Bij metamorfosemassage worden de reflexgebieden van de wervelkolom op de voeten, de handen en het hoofd zacht aangeraakt. Deze gebieden corresponderen met onze voorgeboortelijke periode. In deze periode kunnen blokkades zijn ontstaan die van grote invloed zijn op ons dagelijkse leven en beleven, vaak herkenbaar als ingesleten patronen die zich steeds weer in een ander jasje aan ons opdringen. De geblokkeerde energie kan in beweging gebracht worden door de zachte aanraking, die zonder enige sturing van de kant van de masseur wordt uitgeoefend. Ieder mens weet diep van binnen nog wie hij bedoeld is te zijn en hoe hij op zijn eigen wijze en in zijn eigen tempo tot bewustzijn, groei of genezing kan komen. Omdat er richtingsvrij gewerkt wordt, bepaalt iemand dus zelf hoe en hoe snel de aanraking van de masseur in zijn lichaam en zijn leven uit gaat werken. De ontvanger van de massage leert zichzelf ervaren en (her)kennen. Tijdens de massage kunnen allerlei sensaties optreden. Van warm naar koud, tintelingen, spontane bewegingen, sensaties van stromende energie, emoties die boven komen. Oude klachten kunnen zelfs tijdelijk terugkeren. Maar welke de reactie ook is, als de levensenergie weer vrijuit kan stromen, zal deze aangewend kunnen worden voor bewustwording, groei en genezing.

De massage wordt meestal als zeer prettig ervaren met een diep ontspannende werking. Dat is een prettig gegeven. Vooral daar waar ouders hun kinderen graag willen helpen of partners/familie/vrienden e.a. er voor elkaar willen zijn in voor- en tegenspoed. We kunnen zoveel voor elkaar betekenen door 'alleen maar' de voeten, de handen en het hoofd van de ander zacht aan te raken. We kunnen een katalysator zijn in het proces van zelfontdekking en zelf(h)erkenning en zo de ander helpen te worden wie hij bedoeld is te zijn.

Deze massagevorm kent geen contra-indicaties. Het enige wat van belang is, dat iemand zijn voeten vrijwillig aanbiedt!

Uitgebreidere informatie is te lezen op www.metamorfosemassage.nl.

 
  Disclaimer