Dru Yoga
 

Yoga betekent 'verbinden'. Dru is afkomstig van Dhruva, Sanskriet woord voor het 'stille punt'. Dru yoga biedt een aantal praktische methoden om je te verbinden met dit stille punt in jezelf, waar je vrij kunt zijn van de spanningen van alle dag en van waaruit je de uitdagingen van het leven aankunt zonder dat je er door wordt be´nvloed. De methoden zijn erop gericht je emotioneel veerkrachtig te maken. Ze vergroten je mentale alertheid. Tegelijkertijd werk je aan de souplesse van je lichaam. Ze ondersteunen de relatie tussen lichaam, hart en geest.
Dru Yoga is een avontuur van zelfontdekking. Door regelmatige beoefening van de Energy Block Release (EBR) bewegingsreeksen -kenmerkend voor Dru Yoga- kun je blokkades op ieder niveau opruimen en zo de harmonie in jezelf herstellen. De vrijgekomen levensenergie kan weer ongehinderd door je heenstromen. Je schept ruimte voor bewustwording, groei en genezing geheel in je eigen tempo en op je eigen wijze. Een proces dat je helemaal zelf in beweging kunt zetten door simpelweg de eerste stap te zetten.

In Dru Yoga wordt op een zachte, vloeiende manier met het hele lichaam gewerkt, waarbij de ademhaling en de rug centraal staan. Een gezonde, soepele wervelkolom bevordert het welzijn op alle niveau's. De zachte bewegingen op de ademhaling helpen je op een natuurlijke manier de juiste spierbalans te hervinden of te behouden. Je houding verbetert en je beweegt je gemakkelijker door het leven. In de stroom van al die bewegingen kun je de stiltepunten leren onderscheiden, momenten waarop de energie krachtig voelbaar is. Dat kan ook aan het einde van een bewegingsreeks zijn. Visualisaties en affirmaties bij de reeksen en houdingen helpen je bij deze ondekkingstocht naar de diepe stilte in jezelf en de bewustwording van het energieveld om je heen.
Dru Yoga kan alleen of in groepsverband uitgeoefend worden, in beide gevallen zul je een onuitputtelijke bron van energie aan kunnen boren.

Voor meer informatie, zie Dru Yoga Nederland/Yoga.

 
  Disclaimer